Symposium of sculpture in wood Logarska dolina 2016, Slovenia

hole of emptiness 2

FORMA VIVA LOGARSKA DOLINA 2016
Umetniki: Branko Milanović, Milija Čpajak, Umit Turgay Durgun, Urša Toman in Veljko Zejak

Mednarodni simpozij skulpture v lesu se je odvijal od 26. septembra do 2. oktobra 2016, v Logarski dolini. V letu 2016 smo prvič organizirali ta simpozij v sodelovanju z umetniki iz Slovenije, Italije, Srbije in Turčije. Na prvem simpoziju so sodelovali: Branko Milanović, Milija Čpajak, Umit Turgay Durgun, Urša Toman in Veljko Zejak.
Tema srečanja kiparjev je bila imenovana Struktura in organska forma. Umetniška dela, nastala na koloniji, odlikuje sodoben pristop in sodelovanje s prostorom, na inovativen in minimalističen način. Umetniki so svoja dela darovali v kolekcijo Parka skulptur Logarska dolina.
Z vlaganjem v umetniški potencial, smo prinesli sodobna dela kiparske produkcije v javni prostor in dali doprinos boljši prepoznavnosti tega turističnega kraja. Naša ideja je, da bi od del sodelujočih umetnikov te kolonije postopoma gradili Park skulptur na odprtem, ki bi dal izjemen pečat Logarski dolini. Parku narave, kateri take sodobne umetniške vsebine nima. Pomembno nam je ohraniti referenčnost dogodka v tem kraju, ki vzburja s svojo naravno lepoto in ponuja nepozabne razglede. V tem smislu bi želeli ta dogodek nadaljevati in tako doprinesti izkoriščanju naravnih virov tega kraja, skozi sodobno umetniško produkcijo. Upamo, da bo z leti kolekcija bogatela in prispevala umetniško – kulturni ponudbi tega kraja.
Veljko Zejak Društvo Hibrid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s