Revive the Castle

Art project and contemporary dance choreography

Castle Schpitzer, Beočin (SERBIA)

21. August – 2. September 2012.

choreographer: Gyula Cserepes  

dancer: Blanca Flóra Csasznyi

visual artists: Veljko Zejak and Ibis Ćerimagić

photography: Olivera Inđić

production: Kulturanova

   

    

             

Oživimo dvorac

Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada organizuje site-specific performans u napuštenom dvorcu „Špicerovih“ u Beočinu u nedelju, 2. septembra sa početkom u 19 časova.
Interdiscipliplinarno orjentisani umetnici će uz pomoć plesnih tačaka, muzike, svetlostnih efekata, video i audio projekcija, autentičnih fotografija i drugih umetničkih instalacija potpuno izmeniti oronulu unutrašnjost nekadasnjeg bisera madjarske secesije.
Posetioci će moći da istražuju unutrašnjost dvorca i otkrivaju tajne jedne po jedne prostorije postajući i gledaoci i učesnici predstave. Ovaj jedinstven događaj savremene umetnosti će na sasvim nov način oživeti sam prostor dvorca. U njemu će legenda o mračnom vajaru sa sedam prstiju ponovo postati stvarnost, ponovo će tu biti porodice Orenštajn i Špicer koje su prve u njemu boravile, balovi na kojima se u njihovo vreme plesalo i igranke na kojima se kasnije zabavljalo ali i nešto novo i još neispričano.
Multimedijalni performans trenuntno nastaje pod vođstvom Ðule Čerepeša, umetnika savremenog plesa a sa njim stvaraju Veljko Zejak, akademski vajar iz Beograda, Časnji Blanka Flora, savremena plesačica iz Mađarske i Ibis Ćerimagić, studentkinja odseka za nove medije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s